World Bonsai Convention 2017

World Bonsai Convention
Deze week is in Japan de World Bonsai Convention, georganiseerd door de world bonsai friendship federation. Dit is de 8e editie van een evenement welke elke 4 jaar plaats vindt. Dit is het de eerste keer in 28 jaar weer in Japan. De show wordt op op de avonden van 27 april feestelijk geopend, en Kimura zal een eerste demonstratie geven aan geregistreerde deelnemers, waarna iedereen van een japans diner kan genieten.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is de show geopend, met demonstraties van klinkende namen uit Europa en Japan (Bekijk programma). In totaal zijn 13 Japanse, en 8 internationale artiesten uitgenodigd om hun kunnen te laten zien. Hieronder naast genoemde Kimura, ook personen als Kunio Kobayashi, Shinji Suzuki, Werner Busch (EU) en Bjorn Bjorholm (North America).

Natuurlijk zuller er gedurende het hele weekend massa’s mensen komen kijken naar boompjes in potjes. De bonsai collectie zal uit meer dan 300 bomen bestaan, de oudste al meerdere eeuwen als bonsai opgepot. (bekjik een overzicht).

Mocht je niet de mogelijkheid hebben om deze show in persoon to komen bekijken, dan bestaat er de mogelijkheid om via internet een impressie te krijgen. En dan doel ik natuurlijk niet (alleen) op deze website, maar vooral ook op de livestream, welke te vinden is op http://world-bonsai-saitama.jp/en/live/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *