20e Bonsai Trophy

We zijn nu slechts enkele dagen verwijdert van het moment waar veel bonsai liefhebbers de hele winter naar uitkijken. Een van de belangrijkste shows aan het begin van het jaar staat voor de deur. Dit jaar alweer de 20e editie van de Noelanders Trophy (Of, vanaf dit jaar eenvoudig “The Trophy”), opent aanstaande vrijdag de deuren.

Over de 20 jaar van het bestaan is de Trophy uitgegroeid tot de plek om aan het begin van het jaar de mooiste bomen uit Europa te zien. Dat in combinatie met de grote hoeveelheid handelaren en demonstraties maakt dat de Trophy niet kan ontbreken op de bonsai agenda. Dit jaar belooft het zelfs nog bijzonderder te worden.

Vanwege het 20-jarig jubileum heeft de organisatie besloten de winnaars en genomineerden van voorgaande jaren uit te nodigen hun bomen nog een keer tentoon te stellen. Deze bomen waren al bijzonder toen ze 5, 10 of zelfs 20 jaar geleden op de Trophy stonden. Sindsdien heeft de tijd zijn werk kunnen doen, en daardoor zullen de bomen een nog mooier ouderdomsuitstraling ontwikkeld hebben. Ik kijk ernaar uit om enkele bekende bomen weer te kunnen bekijken!

Buiten de handelaren, demos en bomen is het natuurlijk een geweldig moment om mensen uit heel Europa te treffen. Vanwege de schaal van het evenement trekt het mensen van overal, dus is dit de gelegenheid om oude vrienden en bekenden te spreken. Vandaar dat veel mensen ervoor kiezen niet slechts een dag, maar het hele weekend naar de Trophy te gaan.

Voor jullie gemak heb ik het programma van de trophy hieronder opgenomen. Daarmee zal het snel duidelijk zijn: Dit is een evenement om niet te missen.

Tot ziens in Genk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *