Over

Hoe kweek ik mijn eigen bonsai van een stek of kwekerijplant?

Dat is een vraag welke regelmatig gesteld wordt op diverse webfora. Bonsai zijn een nieuwe trend en opeens wil iedereen een bonsai hebben staan. Niet in de laatste plaats dankzij de vele boompjes welke in warenhuizen, woonwinkels en tuincentra als bonsai worden aangeboden. In de ogen van kenners zijn deze planten eerder mallsai. Deze site is ontwikkeld als antwoord op al de vragen van beginners, maar tracht ook de gevorderde bonsaiist verder te helpen in de hobbie. Als ik iets doe, maar ik een paar foto’s, en schrijf er een klein artikeltje omheen. Op die manier hoop ik een leuke verzameling technieken bij elkaar te krijgen waar ikzelf, als ook anderen uit kunnen putten.

Deze site is een initiatief van bio-vision, begonnen in 2014. De zustersite, growing bonsai heeft in principe gelijke informatie, maar in het engels. Daar waar de artikelen gerelateerd zijn, worden ze wederzijds gelinkt.

Ik besef dat deze website slechts een raamwerk van artikelen biedt. Ik zal continue nieuwe technieken toevoegen, maar alleen als ik zelf het gevoel heb te weten wat de kern van de techniek is. In de meeste gevallen zal ik de technieken zelf ook toegepast hebben, en foto’s van mijn eigen ervaring toevoegen. Uiteraard kan je contact met me opnemen om bepaalde ideeen voor artikelen op de site te krijgen.

Laat een berichtje achter