Over

Hoe kweek ik mijn eigen bonsai van een stek of kwekerijplant?

Dat is een vraag welke regelmatig gesteld wordt op diverse webfora. Bonsai zijn een nieuwe trend en opeens wil iedereen een bonsai hebben staan. Niet in de laatste plaats dankzij de vele boompjes welke in warenhuizen, woonwinkels en tuincentra als bonsai worden aangeboden. In de ogen van kenners zijn deze planten eerder mallsai. Deze site is ontwikkeld als antwoord op al de vragen van beginners, maar tracht ook de gevorderde bonsaiist verder te helpen in de hobbie. Als ik iets doe, maar ik een paar foto’s, en schrijf er een klein artikeltje omheen. Op die manier hoop ik een leuke verzameling technieken bij elkaar te krijgen waar ikzelf, als ook anderen uit kunnen putten.

Deze site is een initiatief van bio-vision, begonnen in 2014. De zustersite, growing bonsai heeft in principe gelijke informatie, maar in het engels. Daar waar de artikelen gerelateerd zijn, worden ze wederzijds gelinkt.

Ik besef dat deze website slechts een raamwerk van artikelen biedt. Ik zal continue nieuwe technieken toevoegen, maar alleen als ik zelf het gevoel heb te weten wat de kern van de techniek is. In de meeste gevallen zal ik de technieken zelf ook toegepast hebben, en foto’s van mijn eigen ervaring toevoegen. Uiteraard kan je contact met me opnemen om bepaalde ideeen voor artikelen op de site te krijgen.

2 Comments on “Over”

 1. Hoi Jelle,
  Mijn naam is Ton van Zwieten
  Ik ben al heel lang geinteresseerd in Bonsai, mede dankzij het feit dat al net zolang verknocht ben aan japanse tuinen en het houden van Koi ..Ik heb een jaar of 20 geleden al eens een boompje geprobeerd te maken met behulp van electriciteitsdraad maar het ontbrak mij toen aan kennis en een boekenwurm ben ik niet dus daar bleef het toen bij, maar tegenwoordig met het internet en de toegankelijkheid van kennis ging er letterlijk een wereld voor mij open, maar loop nu toch een beetje vast. Bijvoorbeeld: Waar koop ik bonsaidraad en welke diktes wat is het beste… wie is het voordeligste… waar moet ik op letten bij het kopen van gereedschap En zo heb ik nog veel vragen…ik heb al behoorlijk veel youtube videos van je gezien en jouw aanpak spreekt mij als leek heel erg aan…heb jij ook een winkel of een commerciĆ«le kwekerij of iets dergelijks die ik kan bezoeken?…
  Ik ben niet zo van het typen dat duurt me veel te lang…
  Ik hoor graag wat van je…
  Grtz Ton

  1. Hey Ton,

   Ik vrees dat dit bij mij vooral een serieuze hobby is, en dat ik dit naast een normale baan doe :).
   Bij Ryu School of Bonsai geef ik dit najaar een workshop, mocht je een keer persoonlijk willen doorpraten.

Laat een berichtje achter