Kardinaalsmuts verpotten

Eind maart 2018 was het tijd voor deze Eonymous om verpot te worden. Het jaar ervoor merkte ik dat de pot niet goed water doorliet. Daarnaast had de plant erg veel last tijdens warme dagen. Dus, tijd om de plant uit de pot te halen en te kijken hoe de wortelswerbij stonden.

Tijdens het verpotten is de enige echte mogelijkheid om aan de wortels te werken. Dus neem hier echt even de tijd voor. Immers, je kan dit maar een keer elke paar jaar doen. En zeker bij bomen die jaren in de volle grond hebben mogen doorgroeien, en pas recentelijk opgepot zijn is het belangrijk om de wortels goed te behandelen.

Kijk naar de kluit van de boom hier. Toen ik de boom voor de eerste keer opgepot had, kende ik de soort niet zo, en ik was niet zeker hoe lang hij al had liggen uitdrogen. Dus heb ik de wortels niet te hard aangepakt. Echter, nu is de boom gezond en weet ik dat de boomsoort veel kan hebben. Dus nu heb ik de oude stomp weg gehaald, en de zijwortels wat verder terug genomen en uitgehold. Ik hooop dat hierdoor meer wortels aan de afgezaagde zijwortels komen, en een natuurlijkere overgang gaan vormen.

Na een goede knipbeurt die de mat wortels onder handen hebben genomen, de boom kon weer terug in de pot. Klaar voor een nieuw seizoen groei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *