Kardinaalsmuts uit een kwekerij

Kardinaalsmuts
Kardinaalsmuts

In februari 2014 was ik bij een boomkwekerij. Terwijl ik daar rond liep, viel mijn oog op een stapel gerooide bomen. Deze waren op een manier gerooid dat het duidelijk was dat de bomen weg gegooid gingen worden. In de stapel zag ik ook een boom die ik niet kon plaatsen. Een fijne bast struktuur, licht van kleur. De wortelvoet was extreem voor een vrij jonge kleine boom (4 meter hoog oid). Dus ik vroeg de eigenaar welke soort het was. “Onkruid” was zijn antwoord. Daarmee was ik niet geholpen. Maar goed. Het risico genomen, en na vriendelijk vragen mocht ik het stammetje van dit onkruid in de auto leggen.

Thuis aangekomen eerst de plant maar in een pot gezet. Tegen het voorjaar werd duidelijk wat ik in handen had. Een kardinaalsmuts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *