Bijeenkomst van Bonsai Society of Victoria

Tijdens een bezoek aan Melbourne had ik de mogelijkheid om een werkmiddag van Bonsai Society of Victoria bij te wonen.

Bonsai Society of Victoria is een van meerdere bonsai verenigingen in Melbourne. De groep ontvangt regelmatig internationale artiesten. Als een gevolg hiervan is het nivo van de bomen hoog. Hier worden bomen gebouwd die internationaal allure hebben.

Bonsai Society of Victoria

Om ervoor te zorgen dat de vereniging op de hoogte blijft van de theoretische achtergrond, houden ze 2 verschillende bijeenkomsten. Op de tweede zaterdag van elke maand komt de vereniging bij elkaar om aan bomen te werken. De vierde maandag van de maand staat in het teken van een lezing of demonstratie. Op deze manier kunnen de leden zowel zelf werken, als theoretisch beter worden.

Casuarina buding along a recent cut

De bijeenkomst was de eerste bijenkomst na de zomervakantie, en daarom waren er niet al te veel leden. Een groepje van zo’n 15 liefhebbers had de weg gevonden naar het oude kerkje waar hun bijeenkomsten plaats vinden. Bomen die de leden bij zich houden varieerden sterk. Zo waren er boomsoorten die wereldwijd gebruikt worden voor bonsai zoals de chinese iep. Maar ook bomen die strikt Australisch zijn, zoals de Casuarina. Het is erg leuk om te zien hoe hier locale soorten gebruikt worden. In sommige gevallen echt pionierswerk.

De groeisnelheid hier is ook bijzonder. Een meter groei op een chinese iep in 5 maanden is hier normaal. En ook een casuarina, welke 5 weken geleden zonder enig loof verpot was had nu uitloop van 30 cm in de kroon zitten. Ongelooflijk, en iets waar we in ons klimaat thuis alleen maar over kunnen dromen.

De vereniging is duidelijk enthousiast, gedreven en ik vermoed dat we tijdens de World Bonsai Convention in Perth, Oktober 2021, nog veel van deze vereniging gaan zien.

Laat een berichtje achter