Zijtak verwijderen van esdoorn

Esdoorn klaar voor verwijderen stam
Esdoorn klaar voor verwijderen stam

Afgelopen jaar heb ik twee grote esdoorns gekocht. Dit weekend bekeek ik een van de bomen en besloot.. Het was tijd. Tijd om een van de twee stammen te verwijderen.


Ik heb deze snede nu gezet op een moment dat de eerste groeigolf afgerond is, en er een goede hoeveelheid loof aan de andere stam zit. Nu heeft de boom de rest van het voorjaar, en de hele zomer om de snede af te sluiten. Ik ben benieuwd hoe veel de bast zich dit jaar over de wond zal uitbreiden. De sterke groei aan de andere stam zal hierbij helpen. Ik hoop dat door het nu te doen, in plaats van in de winter wanneer de groeit stil staat, afsterven van de stam te vermijden.

Stam verloop prebonsai esdoorn
Stam verloop prebonsai esdoorn

De grote wortelklomp aan de andere kant hoop ik later dit jaar te verwijderen, of anders volgend voorjaar.