New Talent Contest Duitsland

Afgelopen weekend was de nationale tentoonstelling van de Duitse Bonsai Vereniging. En tijdens de tentoonstelling was ook de nationale Nieuwe talenten wedstrijd.

Omdat ik al enige jaren in Duitsland woon en ook daar aangesloten ben bij een bonsai vereniging kon ik ook meedoen. Nadat mijn vereniging besloten had dat ze mij steunden, stond ik dus vorige week ook bij de wedstrijd.

Hoe werkt een NTC

Tijdens een NTC krijgen de deelnemers via loting een boom toegekend. Vervolgens hebben ze 4 uur de tijd om deze boom om te vormen tot een zo matuur ogende bonsai als mogelijk. De boom die het beste voldoet aan het beeld van een bonsai, wint. De winner wordt vervolgens namens het land uitgezonden naar de Europese wedstrijd.

Ik kan hierbij melden dat ik volgens jaar naar Tsjechie ga om de Europese New Talent Competition mee te doen, uit name van Duitsland!
Een impressie..

Laat een berichtje achter