Drietand esdoorn wortels over rots in aanbouw

Wortels over rots drietand esdoorn. De start
Wortels over rots drietand esdoorn. De start

In het voorjaar van 2015 heb i bij het snoeien van mijn drietands esdoorn (Acer Burgerianium) bonsai wat takjes in de grond gestoken Een van deze stekken had aan het einde van de zomer wortel gezet. Dus besloot ik dat ik een wortels over rots bonsai wou gaan maken. Drietands esdoorns kenmerken zich door snel verdikkende wortels, welke compleet over stenen uit kunnen vloeien.

Root over rock trident in grow pot
Wortel over rots, drietand esdoorn

In het voorjaar van 2016 heb ik een rots schoongemaakt, en deze voorzien van een dunne laag natte ppotgrond. De drietand heb ik uit de pot gehaald en wortels over de rots gedrapeerd. Na het geheel in te pakken in krimpfolie, heb ik het geheel in een grote pot geplant. Nu, in mei 2016 zie ik de eerste kleine groene punten uit de knoppen verschijnen. Reden om te besluiten dat de eerste actie geslaagd is. Nu eens kijken hoe de plant zich verder ontwikkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *