Bonsaiworkshop van het Noorden

Bonsaiworkshop, WeerDingen!

Iss Hokai
Iss Hokai

Voor de tweede keer organiseerde Iss Hogai te Weerdinge de bonsai workshop van het noorden. Met een grauwe lucht en grijze weersvoorspellingen leek het een dag te worden in uiterst groot contrast met de eerste editie in 2015. Toen was het eigenlijk te warm om fatsoenlijk aan bomen te werken, met een top temperatuur van 42 graden. Echter, gedurende de ochtend draaide het weer bij, en kwam zelfs de zon door. Met slechts een buitje was het perfect bonsaiweer!

De workshop heeft een groot zelfwerkzaamheidsgehalte. Het idee is dat je je eigen boom voor de dag meenemeent. Op het terrein van Iss Hogai zorgt de organisator, Henk Steneker, voor werkplekken. Dit jaar was ruimte voor zo’n 20 deelnemers gecreeerd. Samen met Ron de Roo (Kata Nebari) maakt Henk in de ochtend een ronde langs alle bomen, en bespreekt de opties. Daarna gaat iedereen aan de slag met de eigen bomen en/of de bomen van mensen om hun heen. Want soms is een extra paar handen gewoon nodig om een boom uit te dunnen of bedraden.

Achteraf

Gedurende de dag zijn eten en drinken beschikbaar, wat inbegrepen is in de prijs. Echter, aan het einde van de middag bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een BBQ. Dit is wel een onderdeel tegen bijbetaling. Maar hiervoor krijg je een BBQ met entertainment. Ron de Roo laat je zoeken naar de lucht, vleermuizen en andere interessante dingen in de omgeving.

Oordeel

De workshop van Weerdingen is een gezellig evenement, welke op elke kalender kan komen te staan. Elk nivo bonsai deelnemer is welkom, en ook dit jaar waren er weer deelnemers van elk nivo. Dus of je pas een jaar bezig bent, of al meerdere bomen op Noelanders hebt gehad: Dit is gewoon een gezellig evenement, waar iedereen wel iets leert.

Leuk om te weten: Voor 2017 is het evenement alweer geplanned. Het vind in 2017 op 1juli plaats

Iss Hokai
Iss Hokai
Iss Hokai
Iss Hokai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *