Bonsai show in Apeldoorn

Op het moment van schrijven, sluiten de deuren van de bonsai show van Bonsai Vereniging Apeldoorn (Tweede website), zoals ook al eerder aangekondigd. Het was de eerste keer dat ik naar deze club voor een tentoonstelling ging, dus ik was benieuwd wat ze te bieden zouden hebben.

De Locatie

Bij aankomst blijkt de show in een wijkcentrum te zijn. Echter, een wijkcentum met een geweldige overdekte buitenplaats, welke normaal gesproken dienst lijkt te doen als terras. De tafeltjes met stoelen staan er deels nog. En rondom het terras zijn wanden bespannen met wit doek geplaatst, met hiervoor een lange tafel met een bordeaux kleurig kleed er over. Een mooie combinatie. Hierdoor ontstaat een gezellige zithoek, omgeven door bonsai. Dankzij de overkapping stond alles mooi drooog, en toch in de frisse buitenlucht.

De bonsai

Op veel clubshows zie je een duidelijke variatie in beginners-, gevorderden- en expert bomen. Bij deze show is duidelijk de moeite genomen om diit zoveel mogelijk te voorkomen. Alle aangeleverde bomen hadden een bepaalde mate van doorleefdheid. Enkele bomen waren al duidelijk vele jaren (Decennia?) als bonsai in training. De meeste zowieso vijf jaar of meer. Slechts een enkele boom stond nog in de beginschoenen van het bonsai bestaan. Geen enkele boom vertoorde het patroon van goede kwaliteit.

Conclusie

Bonsai Vereniging Apeldoorn heeft een geweldige show op touw gezet. Het nivo van de bomen was hoog, wat waarschijnlijk een reflectie van de kwaliteit van de leden is. Dit is zeker een show om te bezoeken, mocht je volgend jaar in de buurt zijn.

Impressies van Bonsai Apeldoorn Show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *