1. Olea Europea. November 2016.

Unhappy Olive, as purchased.
Unhappy Olive, as purchased.
Elk jaar aan het einde van het tuinseizoen liggen er in tuincentra planten die niet verkocht zijn. Vaak gaan deze planten in de uitverkoop. Deze planten overleven bij tuincentra vaak de winter niet, en daarom willen de winkels er vanaf. Daarom loop ik altijd in het najaar een rondje tussen de planten om te kijken wat er in de verkoop gaat. Dit jaar was er een bericht op een forum die me er aan herinnerde dat ik dat nog moest doen. Dus ben ik op weg naar huis even naar een lokaal tuincentrum gegaan.

Deze olijf stond nog bij de gewone planten. Maar zoals duidelijk is op de foto, is de plant erg ongezond, weinig blad en de bladeren die er aan zitten lijken geinfecteerd met schimmel of insecten. Alles bij elkaar dus eigenlijk onverkoopbaar. Zeker met de vorst die verwacht wordt. Dus ben ik met de plant naar de verkopers gelopen en ja hoor. De plant had in de uitverkoop had moeten staan. Dus.. 50% korting. Nu is het belangrijk om de boom weer gezond te krijgen. Gelukkig heb ik een kleine kas ter beschikking, en kan ik de olijf de komende weken wat warmer zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *