Een regenboom in de regen!

Een paar weken geleden had ik de kans om met eene vriend een bonsai show in Sao Paulo te bezoeken. op een frisse voorjaarsdag gingen we naar de botanische tuin van Sao Paulo, en wandelden door de show. Mijn shirt was a snel doorweekt van het zweet. Want een frisse voorjaarsdag daar betekent 32 graden, windstil en hoge luchtvochtigheid. Passen bij het weer bestond de show uit een groot aantal tropische bomen, zoals deze Jabuticaba:

Jabuticaba

Wat mij echter echt opviel waren enkele van hun bomen ter verkoop. Natuurlijk weet ik dat de Braziliaanse regenboom (Pithecellobium tortum) oorspronkelijk uti Brazilie kwam. Maar ik had er niet op gerekend ze ter verkoop tegen te komen. Immers, in Europa ben ik nog nooit iemand tegen gekomen die deze boomsoort kweekt. Hoe fout kan je zitten! Elke handelaar had bijna bomen van deze soort staan, tegen zeer betaalbare prijzen. Overbodige is de conclusie wellicht.. Ik kon het niet laten en moest er ook een hebben.

Omdat ik niet in Brazilie was voor de lol, moeest de boom nog even met me mee reizen. Hier kijkt de boom uit over de Copacabana. ik heb hem wel vertelddat hij niet nar het strand mocht terwijl ik aan het werk was!

Raintree over Copacabana

Na quarantaine en verpotting heb ik een hangende lantaarn aangepast tot een klein kasje voor deze boom, en de plant in de vensterbank een plek gegeven voor de rest van de winter.

Raintree in the house

4 Comments on “Een regenboom in de regen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *