Home » Activiteiten Blog

Activiteiten Blog

Wat heb ik de laatste tijd allemaal gedaan?

Als je bonsai vanaf zaad wilt kweken, dan moet je aan de nebari werken. Dit vraagt om het snoeien en verpotten van zaailingen.

Read more ...

Het opkweken van een bonsai duurt vele jaren. Zo ook voor deze beuk. Hopelijk duurt het niet al te lang meer, maar ik vrees dat er nog wel een tiental jaar overheen zal gaan voor dit een bonsai genoemd mag worden.

Read more ...

Recentelijk tijdens mijn bezoek aan Japan vooor de World Bonsai Convention, had ik de kans om de tuin van Kimura te bezoeken. Die liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. En omdat plaatjes meer zeggen dat 1000 woorden, hou ik het kort.

Opvallend in de tuin was dat alles wat er stond bijzonder ...

Read more ...

De opening van de WBC was een combinatie van traditie en actie. Vol tromgeroffel en fluiten. Met Kimura die even een rotsbeplanting maakt alsof het niets is.

Read more ...

21 artiesten. 3 dagen. 300 bomen. Saitama staat in het teken van het grootste bonsai evenement van het jaar. De wereld Bonsai Converntion.

Read more ...

In de winter van 2015 is de boom voor de eerste keer bedraad.

Read more ...

De bonsai club duitsland, regio NRW organiseerde deze workshop gericht op beter doodhout in Bonsai.

Read more ...

Het Bonsai Museum Dusseldorf is een museum over bonsai van Werner Busch, een bekende Duitse bonsai kweker en auteur. Het is altijd weer fijn om hier rond te lopen en zijn bomen te bestuderen. In de winter blijkt er niet veel bescherming te worden gegeven aan de bomen hier.

Read more ...

Deze zieke olijf had hard een nieuwe pot en substraat nodig. Voor en na!

Read more ...

Met de winter om de hoek is het tijd na te denken over de plek waar de bonsai de winter gaan overbruggen.

Read more ...

Categories