Home » Water en Mest

Water en Mest

Bonsai worden meestal gekweekt in substraat met weinig voedingsstoffen. Daarom moet je bij het water geven rekening houden met bemesten van de plant. Waarmee te mesten, hoeveel te mesten en wanneer een bonsai te mesten zijn belangrijke vragen!.

Dit is een artikeltje uit een serie over de risico’s van winterschade bij bonsai en hoe deze te vermijden. In dit bericht: Het effect van verminderde winterhardheid en hoe problemen in bonsai te voorkomen.

Verder lezen ...

Dit is een artikeltje uit een serie over de risico’s van winterschade bij bonsai en hoe deze te vermijden. In dit bericht: Het effect van zon en wind en hoe de ergste problemen te voorkomen.

Verder lezen ...

Dit is een artikeltje uit een serie over de risico’s van winterschade bij bonsai en hoe deze te vermijden. In dit bericht: Het effect van vorst en hoe de ergste problemen te voorkomen.

Verder lezen ...

Dit is een artikeltje uit een serie over de risico’s van winterschade bij bonsai en hoe deze te vermijden. In dit bericht: Het effect van regen/water en hoe de ergste problemen te voorkomen.

Verder lezen ...

Slecht loof op jeneverbes

Is de bonsai in de winter gestorven? Dit is een artikeltje uit een serie over de risico’s van winterschade bij bonsai en hoe deze te vermijden. In dit bericht: Het effect van insecten in de winter en hoe de ergste problemen te voorkomen.

Verder lezen ...

Het voorjaar is een mooie tijd voor bonsai-isten.

Het voorjaar is wellicht een van de meest stressvolle momenten van het jaar voor mensen met bonsai. De bomen moeten worden verpot. Bomen moeten bedraad worden mocht dit in de winter nog niet gedaan zijn en de tafels moeten schoongemaakt en wellicht geverfd worden voordat de bomen erop ...

Verder lezen ...

Als je bonsai vanaf zaad wilt kweken, dan moet je aan de nebari werken. Dit vraagt om het snoeien en verpotten van zaailingen.

Verder lezen ...

Het opkweken van een bonsai duurt vele jaren. Zo ook voor deze beuk. Hopelijk duurt het niet al te lang meer, maar ik vrees dat er nog wel een tiental jaar overheen zal gaan voor dit een bonsai genoemd mag worden.

Verder lezen ...

Deze olijfboom heb ik in de winter van 2016 bij een plantenhandelaar opgepikt. De boom was erg ziek en is begonnen te herstelllen. Op naar een olijf bonsai. Stap een: De wortelkluit van een kwekerijplant schoonmakten en oppotten in bonsai substraat,

Verder lezen ...

Recentelijk tijdens mijn bezoek aan Japan vooor de World Bonsai Convention, had ik de kans om de tuin van Kimura te bezoeken. Die liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. En omdat plaatjes meer zeggen dat 1000 woorden, hou ik het kort.

Opvallend in de tuin was dat alles wat er stond bijzonder ...

Verder lezen ...

Leave a reply

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Categories