Home » Water en Mest

Water en Mest

Bonsai worden meestal gekweekt in substraat met weinig voedingsstoffen. Daarom moet je bij het water geven rekening houden met bemesten van de plant. Waarmee te mesten, hoeveel te mesten en wanneer een bonsai te mesten zijn belangrijke vragen!.

Als je bonsai vanaf zaad wilt kweken, dan moet je aan de nebari werken. Dit vraagt om het snoeien en verpotten van zaailingen.

Verder lezen ...

Het opkweken van een bonsai duurt vele jaren. Zo ook voor deze beuk. Hopelijk duurt het niet al te lang meer, maar ik vrees dat er nog wel een tiental jaar overheen zal gaan voor dit een bonsai genoemd mag worden.

Verder lezen ...

Deze olijfboom heb ik in de winter van 2016 bij een plantenhandelaar opgepikt. De boom was erg ziek en is begonnen te herstelllen. Op naar een olijf bonsai. Stap een: De wortelkluit van een kwekerijplant schoonmakten en oppotten in bonsai substraat,

Verder lezen ...

Recentelijk tijdens mijn bezoek aan Japan vooor de World Bonsai Convention, had ik de kans om de tuin van Kimura te bezoeken. Die liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. En omdat plaatjes meer zeggen dat 1000 woorden, hou ik het kort.

Opvallend in de tuin was dat alles wat er stond bijzonder ...

Verder lezen ...

Het is midden in het voorjaar in Texas, en Scott Barboza heeft aan zijn esdoorn bonsai in ontwikkeling gewerkt. Op een van de bekende bonsai fora (bonsainut) liet hij zien hoe hij de takstructuur op een esdoorn bonsai ontwikkelt. Met zijn toestemming zijn zijn foto’s gebruikt om hier zijn uitleg te kunnnen reproduceren. Hoewel ...

Verder lezen ...

De opening van de WBC was een combinatie van traditie en actie. Vol tromgeroffel en fluiten. Met Kimura die even een rotsbeplanting maakt alsof het niets is.

Verder lezen ...

21 artiesten. 3 dagen. 300 bomen. Saitama staat in het teken van het grootste bonsai evenement van het jaar. De wereld Bonsai Converntion.

Verder lezen ...

Wat is een bonsai kweekbak?

Het is precies wat je zou denken: het is een houten bak om bonsai of prebonsai in op te kweken. Door deze zelf te maken kan je een goede bodemdrainge inbouwen en de grootte aanpassen aan de kluit van de boom. ...

Verder lezen ...

Je kan makkelijk bakken maken om prebonsai in op te kweken of om Yamadori in te laten gewennen. Hoe je dat doet? Lees verder!

Verder lezen ...

In de winter van 2015 is de boom voor de eerste keer bedraad.

Verder lezen ...

Leave a reply

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Categories