Home » Vermeerderen

Vermeerderen

Als je aan de slag gaat wil je natuurlijk ook meerdere planten hebben. Waar moet je nu op letten als je een boom gaat kopen? Of misschien wil je zelf stekken? Hoe vermeerder je planten voor bonsai door middel van zaaien, stekken, afleggen of marcotteren.

 

Zaaien voor bonsai

Als je bonsai vanaf zaad wilt kweken, dan moet je aan de nebari werken. Dit vraagt om het snoeien en verpotten van zaailingen.

Verder lezen ...

zaaien Als je nu in het bos gaat wandelen kan je overal start materiaal vinden voor bonsai. En dan heb ik het niet over bomen om uit te graven. In het bos liggen nu overal boomzaden. De eikels die je ziet liggen beginnen al te kiemen. ...

Verder lezen ...

Zaden kiemen niet altijd zomaar. Soms zijn er speciale stappen nodig om ze wakker te laten worden. Hoe laat je zaden voor bonsai kiemen ?

Verder lezen ...

Een stap voor stap uitleg over het opkweken van planten uit zaad.

Verder lezen ...

Bonsai uit zaad opkweken heeft een boel voordelen. Toch zijn er ook nadelen. Overwegingen bij het zaaien van bonsai.

Verder lezen ...

Marcotteren voor bonsai

Marcotteren is een manier om takken wortels te laten vormen. Echter, hoe ga je te werk? Daar is dit Stappenplan voor marcotteren voor bonsai voor.

Verder lezen ...

Iedereen die bonsai heeft, komt vroeger of later mooie struiken tegen met slechte wortels. Of een boom langs de kant van de weg met een zijtak welke een geweldige bonsai zou kunnen worden. Maar van een tak een boom maken, dat is nog niet zo makkelijk. Of wel? Hoe kan je marcotteren gebruiken voor bonsai?

Verder lezen ...

Stekken van planten voor bonsai

Leave a reply

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Categories