Home » Handleidingen voor bonsai

Handleidingen voor bonsai

Sommige acties bij bonsai zijn gewoon lastig de eerste keer dat je ze wilt uitvoeren. En dan wil je gewoon een stap voor stap handleiding hoe je ermee aan de gang moet. Hier staat een aantal handleiding voor verschillende procedures.

Deze olijfboom heb ik in de winter van 2016 bij een plantenhandelaar opgepikt. De boom was erg ziek en is begonnen te herstelllen. Op naar een olijf bonsai. Stap een: De wortelkluit van een kwekerijplant schoonmakten en oppotten in bonsai substraat,

Verder lezen ...

Je kan makkelijk bakken maken om prebonsai in op te kweken of om Yamadori in te laten gewennen. Hoe je dat doet? Lees verder!

Verder lezen ...

Hoe maak je goede foto’s van je Bonsai. Een paar kleine dingen veranderen de kwaliteit van je foto’s. En nee, je hebt niet per se dure apparatuur nodig.

Verder lezen ...

Grote wonden helen sneller met hulp. Hoe je wonden sneller kan laten genezen.

Verder lezen ...

Hoe zijtakken enten aan bonsai door middel van draadenten? Soms heb je een zijtak nodig op een plek waar maar geen knop wil komen. Dan kan draadenten de oplossing zijn.

Verder lezen ...

Een stap voor stap uitleg over het opkweken van planten uit zaad.

Verder lezen ...

Marcotteren is een manier om takken wortels te laten vormen. Echter, hoe ga je te werk? Daar is dit Stappenplan voor marcotteren voor bonsai voor.

Verder lezen ...

Leave a reply

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Categories